<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1269107887234967&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  Porttelefon montert på inngangsparti til sameie.

  Valg av riktig porttelefon til borettslag og sameie

  Av Thomas Forfang 15. juni 22

  Når boligselskapet skal anskaffe eller oppgradere porttelefonen, handler det om å finne den løsningen som passer best for både boligene og dere som bor der. Det innebærer å avklare spørsmål om sikkerhet, funksjonalitet, design og budsjett.

  I første rekke bør styret i borettslaget være innstilt på å velge en brukervennlig porttelefon av god kvalitet. Dette er jo en investering som skal vare en stund. Se også på sammensetningen av beboere i borettslaget og gjør en vurdering av hvilke funksjoner de har behov for.

  Da kan det være smart å samarbeide med en etablert leverandør som har erfaring og kompetanse rundt slike spørsmål.

  Du bør i første omgang be én eller flere leverandører på befaring. Da får du veiledning fra fagfolk til å finne den løsningen som passer best for ditt borettslag eller sameie.

  Funksjoner

  Tradisjonelt har porttelefonen vært et panel med ringeknapper ved hoveddørene og en veggmontert enhet med telefon og åpneknapp i hver bolig. Kanskje med et kamera ved ringeklokkene som gir et heller dårlig bilde.

  I dag er det flere funksjoner å vurdere:

  • Skal du ha bare lyd, eller både lyd og bilde?
  • Skal du kunne åpne via app, eller skal du ha svarapparat i leiligheten?
  • Vil det fungere best med kablet eller trådløst utstyr i nettopp deres borettslag?

  En vanlig situasjon er at borettslaget har et eksisterende porttelefonanlegg som man ønsker å skifte ut eller oppgradere. Da skal dere være obs på at de gamle kablene i denne installasjonen ikke nødvendigvis er gode nok om man ønsker svarapparater med video, noe de fleste ønsker i dag. Da kan man evt. vurdere andre løsninger basert på trådløs kommunikasjon.

  Ulike kategorier porttelefoner

  Av de ulike typene porttelefoner har du grovt sett tre kategorier. De som er knyttet til leilighetene gjennom kabler, de som benytter mobilnettet og de som er basert på wi-fi.

  Dette er detaljer som styret i boligselskapet kan avklare med en leverandør under befaringen. Hovedsaken er at dere kommer frem til en løsning som vil fungere optimalt.

  Ta gjerne kontakt for å bestille befaring

   

  Valgmuligheter blant porttelefoner

  La oss se på et utvalg konkrete typer av porttelefon som egner seg for borettslag og sameier:

  Defigo 2

  Defigo - kablingsfri løsning basert på mobilnettet (GSM)

  Denne typen porttelefon er enkel å montere, enkel å bruke og er blant de rimeligste løsningene. Du får beskjed direkte på smarttelefonen din om hvem som ringer på, noe som gjør at du også kan åpne selv om du ikke er hjemme.

  Svarapparatet i leiligheten (valgfritt) minner litt om et nettbrett, og dette kan monteres ved hoveddøren eller et annet sted.

  Boligselskapet kjøper ikke denne løsningen, men leier den via en abonnementsløsning. Leverandøren sørger for at den blir oppdatert ved behov. Dette er en godt egnet løsning for borettslag og er ofte førstevalget blant de yngre.

   

  Doorbird

  Doorbird - kablingsfri løsning basert på Wi-Fi (IP)

  Dette er porttelefonløsningen for boligselskapet som er opptatt av stil og design, men ikke ønsker en av de dyreste modellene. Her får du et bredt utvalg av moduler, og med mange ulike typer design er du sikret å finne noe som passer til inngangspartiet. Porttelefonen er IP-basert og benytter seg av det trådløse nettverket i den enkelte leilighet. Den er også integrert med blant annet ekey og en rekke smarthus-løsninger. Løsningen benyttes mest i privatboliger og mindre bedrifter, men kan også benyttes av borettslag.

   

  Aiphone

  Aiphone - kablet løsning

  Her får du en solid løsning med et mekanisk panel. En praktisk løsning for et borettslag eller sameie som allerede har eller ønsker en kablet løsning, og som ønsker en mer tradisjonell og robust installasjon som er enkel å bruke. Denne typen porttelefon passer for både borettslag og næringsbygg.

   

  Siedle

  Siedle - kablet løsning

  Ønsker du en porttelefon av ypperste kvalitet og med utsøkt design, så er dette sannsynligvis løsningen for deg. Her får du høy kvalitet i alle ledd og mange valgmuligheter når det kommer til stil/utforming. I likhet med Aiphone, er dette en løsning som krever kabling til de enkelte leilighetene/svarapparatene. Siedle er en av de mest solgte løsningene i Europa, og er velegnet for både privatboliger, næringsbygg og borettslag som har høye krav til design og sikkerhet.

  I sum handler anskaffelse av riktig porttelefon om at styret sparrer med én eller flere kompetente leverandører for å finne den typen porttelefon som vil fungere best i ditt borettslag eller sameie.

  Bestill befaring av låssystem, adgangskontroll  og porttelefon 

  Temaer: Porttelefon, Borettslag, Callinganlegg

  Av: Thomas Forfang

  New call-to-action

  Nylige innlegg

  Søk i bloggen