<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1269107887234967&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  Porttelefon og smart mobil.

  Valg av riktig porttelefon til borettslag og sameie

  Av Thomas Forfang 25. oktober 23

  En porttelefon til boligselskapet er mer enn en litt avansert ringeklokke. Besøkende skal enkelt finne frem til beboerne, som også skal være trygge på hvem de slipper inn. Løsningen bør ha et design som er tilpasset fasaden. I tillegg kan den med fordel bidra til enklere administrasjon for styret.

  I første rekke bør styret i borettslaget være innstilt på å velge et brukervennlig callinganlegg av god kvalitet. Dette er jo en investering som skal vare en stund. Se også på sammensetningen av beboere i borettslaget og gjør en vurdering av hvilke funksjoner de har behov for.

  Da kan det være smart å samarbeide med en etablert leverandør som har erfaring og kompetanse rundt slike spørsmål.

  Du bør i første omgang be én eller flere leverandører på befaring. Da får du veiledning fra fagfolk til å finne den løsningen som passer best for ditt borettslag eller sameie.

   

  Funksjoner med porttelefonen

  Tradisjonelt har porttelefonen vært et panel med ringeknapper ved hoveddørene og en veggmontert enhet med telefon og åpneknapp i hver bolig. Kanskje med et kamera ved ringeklokkene som gir et heller dårlig bilde.

  I dag er det flere funksjoner å vurdere:

  • Skal du ha bare lyd, eller både lyd og bilde?
  • Skal du kunne åpne via app, eller skal du ha svarapparat i leiligheten?
  • Vil det fungere best med kablet eller trådløst utstyr i nettopp deres borettslag?

  En vanlig situasjon er at borettslaget har et eksisterende porttelefonanlegg som man ønsker å skifte ut eller oppgradere. Da skal dere være obs på at de gamle kablene i denne installasjonen ikke nødvendigvis er gode nok om man ønsker svarapparater med video, noe de fleste ønsker i dag. Da kan man evt. vurdere andre løsninger basert på trådløs kommunikasjon.

   

  Ulike kategorier porttelefoner

  Av de ulike typene porttelefoner har du grovt sett tre kategorier. De som er knyttet til leilighetene gjennom kabler, de som benytter mobilnettet og de som er basert på wi-fi.

  Dette er detaljer som styret i boligselskapet kan avklare med en leverandør under befaringen. Hovedsaken er at dere kommer frem til en løsning som vil fungere optimalt.

  Ta gjerne kontakt for å bestille befaring

   

  Valgmuligheter blant callinganlegg

  La oss se på et utvalg konkrete typer av porttelefon som egner seg for borettslag og sameier:

  Defigo 2

  Defigo - kablingsfri løsning basert på mobilnettet (GSM)

  Denne typen porttelefon er enkel å montere, enkel å bruke og blant de rimeligste løsningene om man ser på selve investeringen. Du får beskjed direkte på smarttelefonen din om hvem som ringer på, noe som gjør at du også kan åpne selv om du ikke er hjemme.

  Svarapparatet i leiligheten (valgfritt) minner litt om et nettbrett, og dette kan monteres ved hoveddøren eller et annet sted.

  Boligselskapet kjøper ikke Defigo-løsningen, men leier den via en abonnementsløsning. Leverandøren sørger for at den blir oppdatert ved behov. Dette er en godt egnet løsning for borettslag og er populært blant de yngre.

   

  Doorbird

  Doorbird - kablingsfri løsning basert på Wi-Fi (IP)

  Dette er porttelefonløsningen for boligselskapet som er opptatt av stil og design, men ikke ønsker en av de dyreste modellene.

  Doorbird har et bredt utvalg av modeller. Med mange ulike typer design er du sikret å finne noe som passer til inngangspartiet. Porttelefonen er IP-basert og benytter seg i utgangspunktet av det trådløse nettverket i bygget og den enkelte leilighet.

  Har du ikke Wi-Fi ved inngangspartiet, kan du benytte deg av mobilnettet gjennom en e-sim løsning. Man kan også benytte mobiltelefonen som svarapparat.

  Doorbird er også en relativt rimelig løsning, og det er ingen abonnementskostnader.

   

  Aiphone

  Aiphone - kablet løsning

  Her får du en solid løsning med et mekanisk panel. Aiphone er et praktisk alternativ for et borettslag eller sameie som allerede har eller ønsker en kablet løsning.

  Dette kan oppfattes som en mer tradisjonell og robust installasjon som er enkel å bruke. Denne typen porttelefon passer for både borettslag og næringsbygg.

   

  Siedle

  Siedle - kablet løsning

  Ønsker du en porttelefon av ypperste kvalitet og med utsøkt design, så er dette sannsynligvis løsningen for deg. Her får du høy kvalitet i alle ledd og mange valgmuligheter når det kommer til stil/utforming.

  I likhet med Aiphone, er dette en løsning som krever kabling til de enkelte leilighetene/svarapparatene.

  Siedle er en av de mest solgte løsningene i Europa, og er velegnet for både privatboliger, næringsbygg og borettslag som har høye krav til design og sikkerhet.

   

  Snakk med flere leverandører

  I sum handler anskaffelse av riktig porttelefon om at styret sparrer med én eller flere kompetente leverandører for å finne den typen porttelefon som vil fungere best i ditt borettslag eller sameie.

  Bestill befaring av låssystem, adgangskontroll  og porttelefon 

  Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 15. juni 2022 og senere oppdatert.

  Temaer: Porttelefon, Borettslag, Callinganlegg

  Av: Thomas Forfang

  Befaring av låssystem, adgangskontroll og porttelefon i borettslag og sameie

  Da kan vi sammen gå gjennom boligmasse, garasje og fellesområder for å avdekke behov og se på mulighetene.


  Bestill gratis befaring

  New call-to-action

  Nylige innlegg

  Søk i bloggen